images/fade/fade1.jpg

Afbeeldingsresultaat voor red dead fishing

Ook deze week is in de game wereld van alles en nog wat gebeurt. Wij van HCC!games maken een korte samenvatting van wat er is gebeurt en wat wij nog meer kunnen verwachten. Meer weten? Lees snel verder!

Sony stopt officieel met het maken van de PS Vita.
De PlayStation Vita kwam in december 2011 in Japan voor het eerst op de markt. Halverwege 2012 kwam de Vita ook in Nederland en Amerika uit. De spelcomputer is nooit een onwijs succes geweest, hij moest het afleggen tegen de Nintendo 3DS die eind 2012 op de markt verscheen. Daarnaast waren het vooral Japanse games, die een stuk minder waren gericht op de markt in het westen. Ook al word de PS Vita al sinds 2016 niet meer in Nederland verkocht, hij werd wel nog steeds geproduceerd. Op 2 maart 2019 heeft PlayStation besloten de PS Vita helemaal niet meer te produceren en hebben ze daarbij ook gezegd dat er geen opvolger gaat komen van de spelcomputer. Ze willen zich volledig focussen op de opvolger van de PlayStation 4.

Red Dead Redemption 2 online komt met nieuws.
Red Dead Redemption 2 online krijgt  drie nieuwe Showdown Modes. Genaamd: Up in smoke, Spoils of war en Plunder. Met deze modes worden spelers in teams geplaatst en moeten ze tassen van elkaar stelen, evenals andermans loot plunderen. Daarbij zijn er nu ook Target Races, waarbij je vanaf een paard objecten moet raken en de finish moet halen. Om het geheel af te ronden kan je ook nog competitief vissen tegen elkaar, voor de mensen met genoeg geduld teveel (of die van vissen houden).

Nieuw Halo deel officieel bevestigd en komt sneller uit dan je denkt.
Er gingen geruchten over een nieuw deel voor Halo, genaamd Halo Infinite. De geruchten waren dat het nieuwe deel voor de nieuwe generatie Xbox uit zou gaan komen, maar de development director Frank O’Conner heeft dit gerucht ontkracht. In een Tweet geeft hij aan dat Halo Infinite uit gaat komen voor de Xbox One en met fatsoenlijke specificaties op de PC. Het is ondertussen alweer het zesde deel in de franchise.

Xbox Live en Playstation 4 Plus abonnees in de watten gelegd 

We sluiten de week graag positief af, toch? Zoals elke maand krijgen abonnees van de onlineservices van Playstation en Xbox ‘gratis’ games. Al hoewel beide partijen de laatste tijd sowieso al stunten met aantrekkelijke gratis binnen te halen games (Hitman, Steep etc.) maakt vooral Playstation het in maart wel heel mooi. Playstation Plus leden mogen vanaf 5 maart Call of Duty: Modern Warfare remastered gratis binnenhalen, evenals The Withness. Nog tot 5 maart is het eerste seizoen van Hitman en For Honor binnen te slepen. Xbox biedt spelers met Gold in maart Metal Gear Rising: Revengeance en Adventure Time: Pirates of the Enchiridion. Wellicht iets minder gul dan Playstation, maar wie weet maken ze dit de maand daarop weer goed. 

Dit was een korte samenvatting van de hoogtepuntjes uit afgelopen week. Genoeg om naar uit te kijken als gameliefhebber zijnde, dat is zeker. Wil je op de hoogte blijven van dit soort updates? Blijft HCC!games dan volgen. We hebben de komende weken namelijk ook een hoop gamereviews in het verschiet liggen.