images/fade/fade1.jpg

cod 1

’Terug naar de echte Call of Duty!’’ Of tenminste dat zeggen mensen die de nieuwe Call of Duty hebben gespeeld. De franchise speelt het zogezegd op ‘’safe’’ met een nieuwe ‘’Modern Warfare’’.

Gespeeld op: Playstation 4

Multiplayer
De nieuwe multiplayer van de game is een vooruitsprong op de voorgaande games die zijn uitgebracht. De maps die zijn gemaakt zijn heel gedetailleerd en er zit heel veel variatie in. Niet alleen zit er variatie in de verschillende maps, ook de gamemodes zijn vernieuwend. Zo heb je nu de nieuwe ‘’gun fight’’ waarbij je 2 tegen 2 met precies dezelfde loadout speelt in een hele kleine map. Of juist precies het tegenovergestelde, 20 tegen 20 in team death match en domination. Bekijk ook de nieuwe groundwar mode, die met nog grotere maps te maken heeft en nog meer tactisch gespeeld wordt. Ze hebben ook een gloednieuwe feature geïntroduceerd, en dat is: crossplay. Hiermee zorgt de game ervoor dat je niet alleen met PlayStation tegen PlayStation speelt, maar je bijvoorbeeld ook mensen die het op de computer spelen kan uitdagen tot een game. Uiteraard, als je dit niet wilt, dan kan je dit altijd bij de instellingen uit zetten. Al met al heeft Call of Duty het dit jaar erg goed gedaan als het gaat om het maken van de nieuwe game. Er is één ding wat veel mensen misschien wel wat tegen zal vallen en dat is: Campen. De nieuwe game heeft heel veel huizen en een slomere speelstijl dan vorige delen van de game. Waardoor het campen een heel stuk makkelijker is geworden. Sommige mensen houden hier juist van en sommige vinden het maar niks. Maar dit is één nadeel tegenover meerdere voordelen.

cod 2

Singleplayer
Bij de singleplayer is het ook zeker niet mis. Ze brengen oude mensen terug naar de game, beschrijven moderne problemen en weten het erg spannend te houden, waardoor je eigenlijk niet wilt stoppen. Het praten in de cutscenes is kort en er wordt over vaak interessante dingen gepraat. De graphics van de singleplayer zijn weer ongelooflijk. Het is ondertussen net alsof ze acteur hebben ingehuurd om de game na te spelen zodat ze dit kunnen uitzenden. Een groot voordeel (vinden de meeste) is het feit dat als je op een moeilijker niveau speelt, dat je dan niet eerst een hele tutorial krijgt waar je doorheen moet. Je krijgt een wapen en je begint eigenlijk meteen met de game. 

Conclusie:
Al met al, zoals al gezegd: een erg goede game die zeker weten de moeite waard is om te kopen!

+ Als vanouds
+ Mooie singleplayer
- Campers

4,5/5