images/fade/fade1.jpg

Snelheidsduivels opgelet! Na onze review van Dirt Rally 2.0, wat inmiddels al een tijdje geleden is, hebben we nu weer een motorsport game in handen gekregen. TT Isle of Man is uitgegeven door Bigben Interactive en geproduceerd door Kylotonn. De motorsport game verscheen in maart 2018 al voor de Playstation 4, Xbox One en PC. Inmiddels is de game ook speelbaar op Nintendo Switch. Of het lekker speelt? Dat lees je hieronder!

In basis
TT Isle is Man is natuurlijk geïnspireerd op de echte Isle Of Man, een motorsport evenement op het schiereiland Man in Ierland. Het draait, zowel in de game als de echte race, om het behalen van absurd hoge snelheden en zo snel mogelijk finishen. De doorgaans bevolkte wegen zijn tijdens het evenement afgezet, waardoor je dus niet alleen over heuvelachtige, groene gebieden scheurt, maar ook door dorpjes. Tijd om naar toeschouwers te kijken heb je echter niet, aangezien de gemiddelde snelheid tijdens een race boven de 200 kilometer per uur ligt. Je kunt races afgaan in careermode, quick play of multiplayer. In careermode ga je simpelweg een agenda af met steeds nieuwe events. Afhankelijk van hoe goed je de race voltooit, krijg je punten die je kunt uitbesteden aan nieuwe motoren. De races duren vaak een minuut of tien en bevatten een hoop uitdagende stukken. Je hebt de optie om zelf te schakelen of automatisch schakelen aan te zetten, maar ook de marker die aangeeft waar je moet afremmen kan eventueel weggelaten worden. Zelfs met automatisch schakelen en de hulplijn had ik echter flinke moeite met de tracks. Buikschuivers zijn snel gemaakt en kosten een hoop tijd. Al met al zijn de gamemodes vrij karig, maar doet het wel wat je verlangt van een racesport game.

Gameplay
Daar waar de gamemodes ermee door konden, is de gameplay niet veel soeps. De graphics, en dan met name de omgevingen in de verte, zijn echt heel korrelig en grauw. Ook de mechanics van het crashen wanneer je een fout maakt zien er toch vrij achterhaald en ouderwets uit. Vaak viel ik een bepaalde kant op en zag ik mijn character de andere kant op van de motor afvallen en doorglijden alsof het niets is. Je hebt zo niet helemaal meer het gevoel dat je deelneemt aan een extreem gevaarlijke en uitdagende sport. De valpartijen zijn eerder lachwekkend dan schokkend. Helaas.

De sfeer
Bij de Isle of Man denk ik meteen aan minuscule foutjes die je fataal kunnen worden en het bereiken van enorm hoge snelheden tot je motor gaat trillen en zwalken. Helaas laat deze game daar een aantal steken vallen. Toch had het geluid van de motoren voor mij wat betreft sfeer een hoop goed kunnen maken, des te teleurstellender is het dan ook dat een motor met 250 kilometer per uur klinkt als een verstopte stofzuiger. Het brute gejank van motoren over kilometers aan asfalt is ver te zoeken, vrees is.

Conclusie
TT Isle of Man voldoet helaas niet helemaal aan mijn verwachtingen. Aanvankelijk was ik toch best wel hyped voor deze game, aangezien ik liefhebber ben van motoren. Al hoewel ik begrijp dat het een nichegame is en geen enorm budget bevat, is ook de simpliciteit die deze game in basis biedt, verouderd en niet optimaal. Het hangen in de bochten en hoge snelheden behalen is tof en op de andere consoles en PC zien de graphics er al stukken beter uit, maar het is geen game waar ik snel naar zal terugkeren. 

+ uitdagende tracks

- Verouderde gameplay

- weinig om het lijf

- ondermaatse graphics

 

2/5 sterren