images/fade/fade1.jpg

We kennen het allemaal wel, hele dag werken. Moe thuis komen en denken: ‘’Ik heb echt zin om ff te schieten.’’ Rage 2 is hiervoor een hele goede game. Veel schieten, rennen en snelle actie de hele game door. Wij van HCC!Games schrijven hier alle voor- en nadelen voor jullie op. Lees vooral verder!

Gespeeld op: Playstation 4

Snelle actie
Rage 2 zit vol met snelle actie en is echt een shooterdie lekker door te spelen is. Je gaat van het ene actiemoment naar de andere in mum van tijd en staat eigenlijk nooit stil. Aan het begin wordt alles duidelijk uitgelegd en besproken. Daarna ga je al gauw ga je meteen met de verschillende wapens en abilitiesaan de gang. 

Moeilijkheidsgraad
Voor sommige een voordeel, voor sommige een nadeel. De moeilijkheid ‘’hard’’(niet de hoogste moeilijkheid) is niet zo moeilijk als dat het klinkt. Een beetje ervaren gamer kan het op hard nog makkelijk spelen. Medium en easy is dan voor de gamer onder ons ook echt te makkelijk. De enemieszijn niet onwijs sterk en schieten niet zo snel iets raak. Als je de wapens goed bij houdt, dan schiet je iedereen zo aan flarden. Maar daarentegen speelt het wel onwijs lekker als iedereen aan flarden wordt geschoten. Het maakt het daarom wel ook een stukje lekkerder voor in de vrije uurtjes. Het is dan lekker hersenloos knallen en alles om maaien, wie wil dat nou niet? 

Het verhaal
Het verhaal zit op zich redelijk goed in elkaar, maar is niet onwijs boeiend. Ik heb na een tijdje alle cutscenesdoorgespoeld, omdat ik wist dat het verhaal me toch niet boeide. Voor sommige zal het misschien heel interessant zijn, maar het enige wat ik elke keer kon denken was: ‘’Ik wil gewoon weer schieten’’ en dat is over het algemeen niet goed.

Upgrades en menu’s
De upgrades die je kan doen met de wapens en met je abilitieszijn onwijs gaaf bedacht. Wel een beetje jammer dat het menu wat je gebruikt om die upgrades te doen zo traag is… Elke keer als je wilt scrollen naar een ander tab van het menu moet je minimaal één seconde wachten tot die daar dan gekomen is. Nou is het algemeen bekend dat gamers niet zo veel geduld hebben voor trage menu’s, dus dat ze dan 2 of 3 keer klikken. Het duurt dan nog langer voordat die daar is, maar hij gaat dan wel meteen 3 tabs verder.

Conclusie
De conclusie van dit hele verhaal is: leuke game voor het hersenloze knallen, minder voor mensen die van een game met een verhaal houden. Maar het schieten en het beuken door de enemies heen zit heel goed in elkaar. 

3/5 sterren