https://static.hobby.nl/images/fade/kennisdag.jpg

‘De week in games samengevat’ Met verkoopcijfers Anthem, Google onthult streamingdienst en geruchten over PS VR.

Ook deze week is in de game wereld van alles en nog wat gebeurt. Wij van HCC!games maken een korte samenvatting van wat er is gebeurt en wat wij nog meer kunnen verwachten. Meer weten? Lees snel verder!

Google komt met een nieuwe streamingdienst.
Google heeft op de GDC in San José hun gameproject uit de doeken gedaan. Ze hebben het hier over de nieuwe streamingdienst genaamd Google Stadia. Google Stadia kan alle blockbuster games streamen naar alle apparaten. Niet alleen kan je dit streamen naar je tv, maar ook naar je telefoon of tablet. Ze hebben al laten zien dat ze Assasin’s Creed Odyssey vloeiend van telefoon, naar laptop, naar pc en naar tv kunnen laten wisselen. Tot nu toe ondersteunt Google Stadia 4K-resolutie en 60 frames per seconde. Ze willen dit in de toekomst naar 8K en 120 fps verhogen. Volgens Google is de Stadia zo krachtig dat het mogelijk is om met 1000 man Battle Royale te spelen in 1 match.

Anthem in februari de best verkochte game.
Daar was ineens Anthem als bestseller van de maand in de VS. Dat is nog eens een verrassing! Het gaat hier over alleen de VS, ook al is dat een flink grote markt, staan ze nog steeds achter Kindom of Hearts lll op de wereldmarkt. Het jaar is ook nog maar net begonnen, dus we kunnen nog niet zeggen dat Anthem de best verkochte game van het jaar is. Kindom of Hearts lll, die afgelopen januari voor het eerst in de schappen lag, bleef het deze maand nog steeds goed genoeg doen om een derde plek te veroveren. Far Cry New Dawn van Ubisoft staat nu op een vierde plek.

PlayStation VR headset voor PS5 gaat draadloos worden’

Dat er een nieuwe generatie consoles aan zit te komen weten we inmiddels. Over de Playstation 5 gaan een hoop geruchten in de rondte, onder andere dat de nieuwe console Deep Learning gaat bevatten. Ook moet de console 4K en 60fps gaan bevatten, maar inmiddels is er weer een nieuw gerucht ontstaan. Zo zou blijken dat er een nieuw soort Playstation VR headset in ontwikkeling is, speciaal voor de PlayStation 5. Het mooie hieraan is dat de headset volledig draadloos zou moeten worden. Een heikel punt van de eerste generatie PlayStation VR headsets is dat je met een baal kabels aan het zeulen was. Sowieso is een draadloze headset meer iets van deze tijd, maar of we daadwerkelijk ook een soortgelijk product van PlayStation in handen krijgen is nog maar de vraag.

WhatsApp Image 2019 03 22 at 14.51.49

Het is gemakkelijk om te beginnen met het maken van uw website. Als u al iets van de basisprincipes weet kan dat helpen.

Wat is een contentbeheersysteem?

Een contentbeheersysteem is software die u in staat stelt eenvoudig webpagina's aan te maken en te beheren, door het aanmaken van de inhoud te scheiden van het mechanisme dat nodig is om het op het web te tonen.

Bij deze site wordt de inhoud opgeslagen in een database. Hoe het eruit ziet wordt bepaald door een template. De Joomla! software brengt het template en de inhoud bij elkaar om zo een webpagina te maken.

Website and beheergedeelte

Uw website heeft in feite twee afzonderlijke delen. De website (ook wel voorkant genoemd) is wat de bezoekers van uw site zullen zien. Het beheergedeelte (ook wel achterkant genoemd) wordt alleen gebruikt door de personen die uw site beheren. U kunt het beheergedeelte bereiken door op de link "Websitebeheer" te klikken in het "Gebruikersmenu" (zichtbaar nadat u bent ingelogd) of door het toevoegen van /administrator aan het eind van uw domeinnaam..

Inloggen in het beheergedeelte gebeurt met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat is aangemaakt tijdens de installatie van Joomla.

Inloggen

Gebruik voor het inloggen op de voorkant van uw website het inlogformulier. Gebruik de gebruikersnaam en het wachtwoord die zijn aangemaakt tijdens het installatieproces. Eenmaal ingelogd kunt u artikelen aanmaken en aanpassen.

Bij het beheren van uw website kunt u artikelen aanmaken die alleen ingelogde gebruikers kunnen zien.

Maken van een artikel

Eenmaal ingelogd op de voorkant van de website ziet u in deze voorbeelddata een nieuw menu, het gebruikersmenu. Klik, om een nieuw artikel aan te maken, op "Maak een artikel" in dat menu.

Het formulier "nieuw artikel" heeft veel mogelijkheden, maar het invullen van een titel en iets in het tekstvak volstaat al. Om het gemakkelijk terug te vinden zet u de status op gepubliceerd.

Een bestaand artikel kan worden aangepast door op het wijzig icoon te klikken (deze wordt alleen weergegeven voor gebruikers die de juiste rechten hebben om een artikel te kunnen bewerken).

Template en modules

De uitstraling van de website wordt bepaald door de template. U kunt de websitenaam, de achtergrondkleur en nog veel meer aanpassen door de opties van de template naar eigen inzicht in te stellen. Dit kunt u doen door in het beheergedeelte naar de templatestijlen te gaan en te klikken op het standaard template (Protostar). De meeste wijzigingen kunnen gemaakt worden op het tabblad opties.

De blokken rond de hoofdcontent van de website worden modules genoemd. U kunt de afbeelding bovenaan de pagina wijzigen door de afbeeldingsmodule te bewerken in modulebeheer.

Leer meer

Er kan veel meer geleerd worden hoe Joomla! te gebruiken om de website die u voor ogen staat te bouwen. U kunt veel meer leren op de Joomla! documentatie site en op de Joomla! forums.