images/fade/fade1.jpg

Ook deze week is in de game wereld van alles en nog wat gebeurt. Wij van HCC!games maken een korte samenvatting van wat er is gebeurt en wat wij nog meer kunnen verwachten. Meer weten? Lees snel verder!

Google komt met een nieuwe streamingdienst.
Google heeft op de GDC in San José hun gameproject uit de doeken gedaan. Ze hebben het hier over de nieuwe streamingdienst genaamd Google Stadia. Google Stadia kan alle blockbuster games streamen naar alle apparaten. Niet alleen kan je dit streamen naar je tv, maar ook naar je telefoon of tablet. Ze hebben al laten zien dat ze Assasin’s Creed Odyssey vloeiend van telefoon, naar laptop, naar pc en naar tv kunnen laten wisselen. Tot nu toe ondersteunt Google Stadia 4K-resolutie en 60 frames per seconde. Ze willen dit in de toekomst naar 8K en 120 fps verhogen. Volgens Google is de Stadia zo krachtig dat het mogelijk is om met 1000 man Battle Royale te spelen in 1 match. 

Anthem in februari de best verkochte game. 
Daar was ineens Anthem als bestseller van de maand in de VS. Dat is nog eens een verrassing! Het gaat hier over alleen de VS, ook al is dat een flink grote markt, staan ze nog steeds achter Kindom of Hearts lll op de wereldmarkt. Het jaar is ook nog maar net begonnen, dus we kunnen nog niet zeggen dat Anthem de best verkochte game van het jaar is. Kindom of Hearts lll, die afgelopen januari voor het eerst in de schappen lag, bleef het deze maand nog steeds goed genoeg doen om een derde plek te veroveren. Far Cry New Dawn van Ubisoft staat nu op een vierde plek. 

PlayStation VR headset voor PS5 gaat draadloos worden’
Dat er een nieuwe generatie consoles aan zit te komen weten we inmiddels. Over de Playstation 5 gaan een hoop geruchten in de rondte, onder andere dat de nieuwe console Deep Learning gaat bevatten. Ook moet de console 4K en 60fps gaan bevatten, maar inmiddels is er weer een nieuw gerucht ontstaan. Zo zou blijken dat er een nieuw soort Playstation VR headset in ontwikkeling is, speciaal voor de PlayStation 5. Het mooie hieraan is dat de headset volledig draadloos zou moeten worden. Een heikel punt van de eerste generatie PlayStation VR headsets is dat je met een baal kabels aan het zeulen was. Sowieso is een draadloze headset meer iets van deze tijd, maar of we daadwerkelijk ook een soortgelijk product van PlayStation in handen krijgen is nog maar de vraag.