images/fade/fade1.jpg

image

We hebben zoals elke week weer een paar nieuwtje wat betreft games voor je in het verschiet liggen. Het is qua releases misschien een beetje komkommertijd, maar dat neemt niet weg dat er geen noemenswaardige dingen aangekondigd zijn. We zetten het weer even voor je op een rijtje!

Gameplay details Harry Potter: Wizards Unite gedeeld
Na het gigantische succes van Niantic’s Pokemon Go in 2016 gaat de studio natuurlijk door met dit speltype. Al enige tijd is de nieuwe Harry Potter: Wizards Unite aangekondigd, maar buiten dat het de principes van Pokemon Go gaat aanhouden, is er nog weinig over bekend. Althans, tot afgelopen maandag. Harry Potter: Wizards Unite gaat een Augented Reality game worden, waarbij je als tovenaar je eigen weg in de kunt bewandelen. Je werkt samen met andere tovenaars om spreuken uit te voeren, artefacten te vinden en magische ingrediënten te vinden. De game verschijnt voor IOS en voor Android mobiele apparaten. Er is nog geen specifieke releasedatum vrijgegeven, maar naar verluidt gaat de game nog dit jaar verschijnen. 

Microsoft brengt Xbox Live naar mobile
Microsoft heeft misschien verlies geleden net opzichte van concurrent Sony Playstation, maar er wordt alweer gewerkt aan een inhaalslag. Microsoft brengt Xbox Live naar Android en IOS. Dit in samenwerking met Azure en Game Stack developer tools. Dit zorgt ervoor dat gebruikers op hun telefoon vriendenlijsten, gamescores, archievements en meer kunnen overzetten. Uiteindelijk blijft het hier niet bij, de games streaming dienst van Xbox, genaamd Xbox Game Pass, moet ook gaan verschijnen op meerdere platformen. Xbox Game Pass is een abonnement waarbij gebruikers maandelijks betalen en een grote lijst aan games tot hun beschikking hebben, zolang ze geabonneerd zijn. 

Fortnite
De door Epic Games ontwikkelde third-person shooter Fortnite is vandaag de dag nog immens populair. Een tijd lang draaide de game met cross-platform. Dit zorgde ervoor dat spelers van verschillende consoles, PC of Mobile met elkaar in de server terecht kunnen komen en tegen elkaar kunnen spelen. Nu de achtste grote update uit is gekomen, zijn Fortnite spelers op de Nintendo Switch niet langer meer gekoppeld met andere platformen. Switch bezitters hebben nu alleen nog maar de kans om tegenstanders op mobile tegen te komen. De reden voor het terugdraaien van cross platform tussen consoles en Switch heeft er vooral mee te maken dat Switch bezitters de rest moeilijk bij kunnen houden. Via deze weg is het dus meer berust op skills en ligt de balans wat gelijker. 

Sekiro: Shadows die Twice
Speel jij graag games met een uitdaging? From Software, bekend van de Darksouls trilogie en Bloodborne, komen vrijdag 22 maart met een nieuwe game: Sekiro: Shadows Die Twice. De game ligt in het straatje van de voorgaande From Software games, maar ademt Samurai. Je vecht met katana’s, bogen en maakt deze keer gebruik van een grappling hook. Aangezien veel gamers uitkijken naar Sekiro, sluit ik het artikel af met de pas verschenen launch trailer van Sekiro: Shadows Die Twice!

 https://www.youtube.com/watch?v=l3r0MY0RlTU